al contingut a la navegació Informació de contacte

Quina escola volem

DIMARTS 22 FEBRER 2022

Benvinguts a la nostra escola

 

ESCOLA VIDAL I ABAD

 

 

Una escola és un ens viu, que evoluciona, que creix, que interactua amb el seu entorn i que té en les persones que la conformen el seu principal actiu. Una escola és qui  la formem: mestres, alumnes, famílies… és per això, que a Vilaller la comunitat educativa sabem molt bé quina escola volem.

Volem una escola de tots i per a tots, una escola del seu temps però també lligada a un territori, una escola atenta a les individualitats i que treballa per l’excel·lència acadèmica. Aquesta serà la nostra escola:

 

  • Moderna i innovadora: la societat canvia i amb ella han de canviar les escoles. Cal que l’escola s’adapti als nous temps i aprofiti els nous mitjans per transmetre coneixement i despertar la curiositat científica, tecnològica, humanística... en les noves generacions. Mitjançant les noves tecnologies, la robòtica i els nous mètodes educatius es primarà un ensenyament més manipulatiu, en el que s’elaborin més materials propis, més adaptats, així, a les necessitats de l’alumnat.
  • Bons resultats acadèmics: l’escola treballa en futur, treballa formant els ciutadans i ciutadanes de demà, i en aquest sentit volem que aquests i aquestes arribin amb totes les eines possibles per fer front als reptes que segur que es trobaran. És per això, que cal consolidar i millorar els resultats acadèmics de l’escola de Vilaller, per fer dels seus alumnes persones ben capacitades, amb una base sòlida per encarar les noves etapes educatives. Es potenciarà l’aprenentatge en àrees essencials com són les matemàtiques i les llengües, sense oblidar-nos tampoc de les altres matèries. Per seguir l’evolució de l’alumnat i poder detectar els problemes on incidir o bé potenciar aquells projectes que donen bons resultats, l’escola elabora una avaluació interna.
  • Aprofitar l’entorn més proper: com dèiem, l’escola forma part d’un entorn específic i és important que els nens i nenes entenguin que tot allò que aprenen a escola té una aplicació pràctica i directa en el seu entorn més proper, en aquest cas Vilaller. La mida de Vilaller, una vila petita, i la seva ubicació, en un ambient natural, faciliten les sortides a l’entorn per poder comprovar l’après a classe: com la tardor canvia la fisonomia del bosc, com els números que aprenem a matemàtiques ens ajuden a orientar-nos per les cases d’un carrer, com les línies i corbes que dibuixem a plàstica s’apliquen a la senyalització de carrers o carreteres…

 

  • Adaptar-se a les necessitats individuals: l’escola educa en el sentiment de grup però també ha de ser conscient de les especificitats individuals del seu alumnat per poder atendre adequadament les seves necessitats educatives. En aquest sentit, l’escola rural té a favor la poca quantitat d’alumnes per classe, el que permet al docent dedicar més temps a qui ho necessiti o adaptar els materials segons les capacitats del nen o nena. A l’escola Vidal i Abad es té cura de cada infant, segons personalitat i capacitat, però sempre dins el grup, perquè creiem que això afavoreix el seu desenvolupament educatiu i social.
  • Identitat pròpia: és important que tots sentim que som escola, que en formem part, que la construïm junts. Per això, algunes de les activitats que es duen a terme des de l’escola per potenciar aquest sentiment de pertinença son: agrupacions musicals (que a més, treballen la relació amb l’entorn mitjançant música tradicional de la comarca),  activitats conjuntes amb les associacions del poble.... En aquesta mateixa  línia hem creat un logo propi de l’escola així com les NOFC (Normes d’Organització i Funcionament del Centre) que s’estan elaborant amb la col·laboració dels alumnes i seran aprovades en consell escolar.

 

Ens podeu visitar a la nostra pàgina web:

https://agora.xtec.cat/zeralta/categoria/escola-vilaller/

 

FORMEM PART DE LA ZER ALTA RIBAGORÇA

 

La Zona Escolar Rural de l’Alta Ribagorça està formada per tres escoles: l’escola Vidal i Abad de Vilaller, l’escola de la Vall de Boí i l’escola d’Espluga de Serra.

Depèn dels Serveis Territorials de Lleida i del Departament d’Ensenyament.

ZONA ESCOLAR RURAL DE L’ALTA RIBAGORÇA

 

ESCOLA VIDAL I ABAD DE VILALLER

 

Comarca de l’ Alta Ribagorça

 

ESCOLA DE LA VALL DE BOI (BARRUERA)

 

Comarca de l’ Alta Ribagorça

 

ESCOLA D’ESPLUGA DE SERRA

 

Comarca del Pallars Jussà

 

La comarca de l’Alta Ribagorça es divideix en 3 municipis: Vall de Boí, el Pont de Suert i Vilaller.

 

La ZER disposa d’una pàgina WEB on podeu trobar la informació i les activitats de les 3 escoles.

https://agora.xtec.cat/zeralta/